123 Modetrends

De laatste Modetrends

Duo rolgordijnen: een multifunctionele raamdecoratie

Duo rolgordijnen: een multifunctionele raamdecoratie 

Duo rolgordijnen zijn een functionele toepassing voor lichtregulatie in je woning en een stijlvolle raamdecoratie. Met twee stroken stof, die afwisselend ondoorzichtig en transparant zijn, kun je de lichtinval en privacy eenvoudig naar behoefte instellen. Overweeg je duo rolgordijnen als raamdecoratie, maar wil je de hoeveelheid licht zo veel mogelijk reduceren? Dan zijn de gordijnen ook optioneel als verduistering van je slaapkamer. Zo geniet je van mooie raamdecoratie én van een goede nachtrust!

Bepaal de sfeer met duo rolgordijnen

Het kenmerkende verschil tussen een klassiek rolgordijn en een duo rolgordijn zijn de panelen die afwisselend licht weren en licht doorlaten. Met een trekkoord regel je de overlapping van de panelen en laat je de wenselijke hoeveelheid licht binnen. Met duo rolgordijnen bereik je met gemak verschillende lichteffecten, want afhankelijk van het materiaal, de positie en de gradatie van overlapping, valt er veel of weinig daglicht binnen.

Is een duo rolgordijn verduisterend genoeg?

Duo rolgordijnen kun je aanschaffen in diverse modellen. Ze zijn ook verkrijgbaar als blindering voor de slaapkamer, hoewel je met dit gordijntype over het algemeen geen complete verduistering bereikt. Wil je de slaapkamer zo veel mogelijk blinderen? Kies dan voor duo gordijnen verduisterend met brede lamellen die veel overlap hebben.

Welk materiaal kies ik voor een duo rolgordijn?

Let er bij de materiaalkeuze op dat duo gordijnen op maat voldoen aan het beoogde doel voor de ruimte. Wil je een kamer volledig verduisteren, dan heb je een donkere en stevige stof nodig. Deze stoffen bieden een hoge lichtwering en laten bijna geen licht door als ze rechtstreeks op het raam zijn bevestigd. Dergelijke modellen zijn een zeer geschikte blindering voor slaapkamers, kinderkamers of dienen als lichtbescherming voor je monitor. Lichte en heldere stofsoorten zijn juist geschikt voor de woonkamer. Ze bieden voldoende privacy en dompelen de kamer in een sfeervol licht als de zon schijnt.

Kan ik energiekosten besparen met duo rolgordijnen?

Een duo rolgordijn is niet alleen een uitkomst voor sfeervolle lichtregulatie in huis; het resulteert ook in minder energiekosten dankzij de afscherming en reflectie van zonnestralen. Zonder moderne zonwering raken kamers die veel zon ontvangen immers snel oververhit, waardoor een airco meer energie verbruikt. Met een duo rolgordijn beperk je dus het energieverbruik dat nodig is om een kamer te koelen. In de winter heeft de zonwering juist een warmte-isolerend effect, omdat er een luchtkussen ontstaat tussen het gordijn en het raam. De warmte wordt hierdoor beter vastgehouden.